סביב שולחן החג - כך תצלחו את ארוחת החג בשלום

ארוחת החג היא גורם מפתה לכל מי שמנסה לשמור על המשקל ומותירה אותנו חשופים למזון שקשה לעמוד בו. מה בכל זאת עושים? בלוג דיאטה יספר לכם איך לצלוח את הארוחה בשלום.

תקופת החגים רוויה בארוחות, אשר כמעט תמיד מציבות קשיים לאלה השומרים על משקל.

הצטברות סעודות חג עתירות בשומן כפי שיש לנו בחודש ספטמבר עלולה לעכב את הדיאטה ואף להקנות בקלות כמה קילוגרמים נוספים. לכן יש לשים לב לכמות, לתוכן ולזמן האכילה על מנת למזער את הנזקים.

לקראת ארוחת החג

למרות כל האינסטינקטים המורים לנו להתאפק ו"לשמור מקום" לקראת הסעודה, לקראת הארוחה מומלץ דווקא…לאכול.

אכלו ארוחת צהריים קטנה או ארוחת ערב מוקדמת (פרוסה עם ממרח וירקות, דגני בוקר, פירות וכן הלאה) כשעה לפני הארוחה.

מכיוון שממילא לוקח זמן בין שעת ההגעה לשעת האוכל, תחושת רעב לקראת הארוחה מובילה לאכילה מרובה. על ידי אכילה מוקדמת, תהיו נינוחים ומסוגלים לאכול מנות קטנות יחסית.

אלמנט נוסף בו רצוי להתחשב הוא שתיית המים. שתו שלוש כוסות מים לקראת הארוחה והקפידו לשתות גם במהלכה.

המים יתרמו לתחושת השובע, מה גם שלעתים איננו מבדילים בין תחושת רעב לצמא ולכן שתייה מרובה תסייע לכם לחוש יותר מלאים.

ירקות ועוד ירקות

אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם ארוחה באופן כללי היא להעמיס על הצלחת ירקות.

ירקות הם לא רק מזינים, אלא גם תופסים מקום די נכבד בקיבה ויוצרים תחושה של שובע גם לרעבים ביותר.

אחת הבעיות בירקות בארוחת החג היא הרטבים העשירים שמכסים אותם. רטבים אלה עלולים להעלות את ספירת הקלוריות של הסלט באופן משמעותי ולכן לא יהיה לסלט ערך דיאטטי.

דרך אחת להתגבר על כך היא להתנדב להכין את הסלט בעצמכם. תוכלו להכין את הירקות לחוד ואת הרוטב לחוד ולהגיש אותו בקערה אטרקטיבית.

כך תוכלו לשלוט על כמות הרוטב שאתם מכניסים למנה שלכם או לבחור ברוטב דיאטטי יותר, למשל על בסיס חרדל ולא על בסיס מיונז, כמו גם רוטב על בסיס חומץ לעומת שמן זית.

תוכלו גם להכין תבנית מלאה בירקות אפויים בתנור ודלים בשמן או אפילו ירקות קלויים שאינם דורשים תיבול נרחב.

יצירתיות היא סגולה שתמיד טוב להשתמש בה בעת דיאטה.

בזמן הארוחה

בעת הארוחה רצוי להתחשב בגורמים נוספים כמו המנות השונות, כמות המנה שעל הצלחת והאינטראקציה שסביב השולחן, הפוגמות לא אחת במאמצי דיאטה בחגים.

שלא כמו בבית, ארוחות חג דומות בדרך כלל יותר לארוחה במסעדה - ישנה מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

רצוי להתחשב בכך ויש להימנע מצריכת פחמימות ריקות (כמו חלות ולחמים) וכן מהעמסת כמות רבה של מזון על הצלחת במנה הראשונה, משום שגם המנה העיקרית בדרך.

השתדלו שהמנה הראשונה תכלול יותר חלבונים מאשר פחמימות, משום שהמנה העיקרית בדרך כלל משופעת בהם, וזכרו - המון ירקות.

כמות האוכל על הצלחת אף היא משמעותית. נסו לבחור שתי מנות להתמקד בהן ולא לקחת מכל מה שיש על השולחן.

כאן אנו מגיעים גם להתחשבות במבשלי המנות - אל תרגישו חובה לנסות את כל המנות על השולחן כי "לא נעים לכם" לסרב לדודה כזו או אחרת.

עדיף לבחור במנת חלבון אחת (בשר או דג) ומנת פחמימה אחת ושוב - להרבות בצריכת ירקות.

ולבסוף, גם אם נדמה לכם ש"חטאתם" ואכלתם כמות רבה של קלוריות - לא נורא.

אל תתייסרו, אלא המשיכו בהרגלי אכילה נכונים. זה מה שיביא את הירידה במשקל לאורך זמן.

חג שמח!

אנא השאר את תגובתך

הינך חייב להיות מחובר על מנת שתוכל להגיב.